Wafels met bosbessen

BOSBESSEN WAFELS

                    bosbessen waffels

I love blueberries oftewel bosbessen.
Mijn allereerste blog die ik met jullie wil delen.

Bosbessen zijn een goede bron van vitamines en antioxidanten en één van mijn favoriete vruchten om te gebruiken.

Bosbessen hebben nog een paar aantrekkelijke eigenschappen, ze verlagen het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel. De stof die ervoor zorgt dat de bosbes blauw ziet stimuleert ook de collageen productie.

Zo las ik dat een handje bosbessen, bij het ontbijt,  zou zorgen voor een scherpe geest aan het begin van de dag.
Eet de bosbes dus!

Helaas is gebleken dat als je hem in combinatie met suiker gaat eten de gezonde eigenschappen snel achteruit gaan.
Jammer dan!

Heerlijk op zondagmorgen wafels met bosbessen het hele huis ruikt er naar.

 

recept voor 10 wafels.

       

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

150 gram  verse bosbessen
1 theelepel verse citroenrasp
180 ml spa Marie Henriette
240 ml melk
100 ml gesmolten boter
1 theelepel vanille extract
2 eieren
180 gram bloem
2 gram zout
1/2 theelepel baking soda
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel suiker

 

Zeef de bloem en alle andere droge ingrediënten boven een kom.
Voeg de eieren, melk, Marie Henriette, gesmolten boter en vanille toe.
Klop dit tot de klontjes verdwenen zijn.
Spatel er voorzichtig de bosbessen en citroenrasp door.
Verwarm je wafelijzer en giet het beslag erin, wacht ongeveer 15 seconden, zodat het de hele vorm kan bedekken.
Sluit je wafelijzer en bak tot ze de gewenste kleur hebben.

 

Garnering
Poedersuiker, klontje boter, stroop en….

 

SMAKELIJK ETEN